Joan Ribó advertix que el PP prevaricarà amb la modificació del PEPRI del Cabanyal en la comissió d’urbanisme

Una vegada analitzada la proposta de modificació del PEPRI del Cabanyal que es presenta per l’Ajuntament i que serà votada en la Comissió d’Urbanisme, Compromís veu confirmades les pitjors de les sospites: El govern municipal de la senyora Rita Barberà preten aprovar uns canvis que continuen patitnt el mateix defecte que patia el PEPRI anterior, ja que continua l’espoli urbanístic d’aquest barri que va motivar l’Orde Ministarial.

El barri del Cabanyal va ser qualificat com a Bé d’Interés Cultural per a la seua inclusió en el Patrimoni Històric Espanyol, aprovat pel Decret 57/93 de 3 de maig. Esta declaració ve donada per: “La peculiar trama en retícula derivada de les aliniacions de les antigues barraques, en les quals es desenvolupa una arquitectura popular de clar tarannà eclecticista”.

Per tant el respecte a la trama no és una qüestió de derribar un poc menys de cases del que es feia abans. En la zona BIC abans es derruïen 216 edificis i ara 194, un 16% menys. Però la desfeta és fonamentalment la mateixa. Abans es destruïen 98 edificis protegits i ara es queda en 89. Però el gruix de la desfeta és el mateix. Abans es destruïen 57 edificis amb interés arquitectònic i ara se’n derriben 53, l’1% menys.

En paraules de Ribó: “Compromís confirma el que es temia. Amb unes xicotetes operacions d’imatge, és vol incomplir l’Orde d’Espoli, la qual, li recordem a la Sra. Barberà, que continua intacta i sense modificar. Això si, més consolidada després de les recents sentències del Tribunal Suprem. Des del nostre punt de vista a això se li’n diu senzillament prevaricar”.

D’altra banda, Compromís vol introduir un altre tema de reflexió com és la qüestió econòmica d’aquest projecte. Si ja era quelcom del qual fugia qualsevol constructor privat, ara la situació encara serà pitjor, al reduir-se l’edificabilitat de cinc a tres plantes. Cal dir, que l’Ajuntament ja duu gastats molts milions d’euros en aquest “projecte-capritx”. Ara amb la pèrdua d’edificabilitat el balanç final amenaça ser com el de la Fòrmula I. Mentrestant, no tenim un euro per a rehabilitar ni les finestres cremades fa mesos del Mercat Central.

Finalement, Joan Ribó, ha volgut fer ènfasi també en una darrera qüestió. En paraules del portaveu de Compromís: “D’aprovar-se el el Pla com es preten ens trobaríem amb un periode d’alegacions en el mes d’agost quan tothom està de vacances. Li exigim a l’alcaldessa que no faça el mateix que feia el dictador Franco amb els temes espinosos: Treure’ls en agost per a què ningu se’n done compte.”

Arxivat en: Cultura i Educació

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *